Over Nancy Presuel

Nancy is opgeleid in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) als Acupuncturist, als Holistische Massage Therapeut-Natuurgeneeskunde Therapeut, QIGong instructeur en Meditatie Trainer. Bovendien is Nancy Deksha gever en genezer. 

Doormiddel van aanvullende opleidingen, retraites en cursussen (in onder andere Nederland, China, Japan, Bhutan, India, en de Verenigde Staten) heeft Nancy haar kennis verder uitgebreid. 

Nancy begon met het beoefenen van oosterse krijgskunst en meditatie in 1979, toen ze nog een jong kind was en het heel normaal vond om te mediteren en te bewegen. Al vanaf die tijd was ze geïnteresseerd  in de taoïstische boeken zoals de Tao Te King (kinderversie) en Yoga voor gezondheid en lang gezond leven.

Met ruim 30 jaar ervaring in Martial Arts, Taekwondo, heeft ze een zwarte band 1ste Dan in Taekwondo behaalt. Daarnaast beoefent ze ruim 10 jaar Aikido. 

Nancy is al heel lang geïnteresseerd in Boeddhisme. Ze is jaren beoefenaar van deze levensfilosofie. Nancy volgt momenteel een Master in Contemplatieve Psychotherapie en Boeddhistische Psychologie, aan The Institute for Contemplative Science in New York, V.S.